Tuesday, June 28, 2011

Anda sangat cool bila anda tak bawa kereta laju.~ Lamborghini Murciélago Kemalangan Dengan BMW M5 Di Lebuhraya Sepang


Salam.

Terlanggar pula mereka berdua ni sebab terlalu ghairah kejar mengejar each other. BMW M5, and Lamborghini Murcielago SV630.
Tarikh: 19 June 11
Situasi : cik Lambor berkejar-kejaran dengan Cik BMW . Lambo langgar BMW

Gambar di bawah menunjukkan kejadian sebelum dan selepas kejadian.

Credit to : ericmaxman (pengsnap gambar)

Input:



Output:


Err, tiba-tiba BK teringat kejadian time BK balik baru-baru ni. Otw back from N9, dekat highway Plus. BK time tu drive dekat lane 3( sebab kalau bawa kat lane 2 confirm mengantuk) , then dari jauh dah nampak lampu kereta besar kecik-besar kecik and dalam hati BK terus tergerak cakap " Ni ferrari ni", then tak sampai sesaat tengok 1 ferrari dah ada belakang BK,memang betul la tekaan., then terus la terkeluar perkataan s.....(ntah berapa kali ntah BK cakap perkataan tu, lepas tu terus sep sep mulut sendiri sebab keluarkan perkataan tersebut sewenang-wenangnya tanpa rasa bersalah.)


credit ti pipah for d candid.
chantek :)

Disebabkan lane 2 penuh dengan kereta , dengan ferrari yang dah bawa kereta macam jet perjuang AS di belakang, BK pun terus memecut dengan selaju-lajunya semata-mata untuk mencari ruang di lane 2 bagi memberi peluang pada cik ferrari yang tak sabar-sabar nak pergi mana ntah. Maybe dia laju sebab nak pergi sembahyang Asar kot, sebab time tu dah nak masuk Maghrib. (Bersangka baik :) next time sembahyang awal-awal k cik owner ferrari :)) Lepastu BK terus masuk lane 2 dan seterusnya lane 1 sebab dah nak sampai Bangi. Cepat betul sampai Bangi rasanya dari rumah sampai Bangi, sampai dalam masa 1 jam je. Perghh.. Ni suma gara-gara cik ferrari yang terlewat untuk solat Asar.Lepas ni sembahyang awal-awal k cik owner ferrari :)

Lepas ferrari tu melepasi BK, terus lane 3 kosong, semua bagi laluan dekat ferrari. Perghh, lepas tu BK terus cakap dalam hati, " Nanti bila aku dah ada ferrari, aku taknak bawa laju-laju, aku nak bawa dekat lane 1/2 je." :)

Apa-apapun BK tak kisah sangat sebenarnya, sebab kereta tu pun memang dicipta iuntuk kelajuan, just janganlah bawa laju-laju sangat sebab nanti bila dah jadi incident macamni, kita balik yang susah bukan? :)


terbabas di bahu jalan nampaknya~


langgar side guard

"Benda kalau nak jadi, jadi juga"

Apa kena mengena tajuk benda kalau nak jadi? errr, maksudnya kalau beli kereta mahal mahal , kalau nak incident tu incident juga. Yang penting kita bawalah kereta hati-hati supaya
tiada kegusaran dalam pemanduan

TAMMAT
:)

2 comments:

Honnie said...

gua sukak

hucsna-B.K said...

hee.. sukak ye ... hee.. mish u dear :)