Monday, November 29, 2010

~cerita terusik raya~


Perasaan ni muncul time hari raya haji aritu. aishh.. pagi tu cuaca begitu hening skali seperti hening yang ku tunggu tunggu selama ni..wa.seyes weiy rasa macam gramatis betul ayat gua nie.


OK2 husna.seyes..

Macam biasa, mandi pastu salam2 , minta duit raya dan yang sekutu dengannya.. Pagi tu ma ayah, abang- abangku akak ipar da pergi masjid dulu .kerana..kerana kelambatan aku mandi. ye2. aku mandi memang lambat... Nasib baik ada geng nak pergi masjid iaitu along aku..

Lepas siap-siap suma, start kereta terus ke masjid. Dekat masjid aku duduk tempat baik punya sebelah pintu ..Pintu tu jenis slide .So aku dapat la cuci mata tengok manusia yang sibuk menghadirkan diri ke masjid.

Sedang para-para jemaah kusyuk bertakbir, tetiba masjid itu didatangi oleh seorang lelaki. Tak tau la aku je ke yang perasan kehadiran lelaki ni.Pakaian? dia hanya memakai t shirt dan sehelai kain pelekat yang lusuh. Dia msuk dan terus duduk di saf belakang sekali. Mungkin dia rasa rendah diri sebab dia sorang sahaja yang memakai t shirt sedang para jemaah lain kaya dengan baju raya lengkap bersampin yang bewarna warni.

Tetiba ada air- air jernih aku rasa mngalir di sekitar pipi aku .aku menagis ke?? ye .aku menangis. sedih. ..

Gila.. Aku tak pernah menangis pun sebelum ni kalau ke masjid. Time tu hanya Tuhan yang tau macamna aku cover muka aku yang dah merah2 dan penuh muka dibanjiri air yang tak diundang.

Aku perhatikan lelaki ni.sedih sangat bila tgk dia bertakbir.Aku tau dia berasa rendah diri dengan orang sekelilingnya.Aku dapat lihat mata dia berair melihat umat umat yang berpusu pusu masuk ke masjid dengan berpakaian indah.

After solat semua, aku tengok lelaki tu dah hilang.Tak tau mana hilangnya. Aku pun balik. Masa aku drive. Hati aku masih teringat dekat lelaki tu. Aku nak kalau aku da kaya nanti. Aku nak cari balik orang tu and aku nak bagi kat dia pakaian yang indah-indah kat dia. Aku nak dia rasa pakai pakaian baru. . . Seyes, muka orang tu masih aku terbayang -bayang lagi sampai sekarang. T_T

Tuesday, November 2, 2010

~higher than mountain~PART2~


My dream is of a place and a time where Malaysia will once again be seen as the last best hope of earth. ..






There is nothing worth the wear of winning, but laughter and the love of friends...

~Tis is 4 u SI~




Meeting u was fate, becoming ur friend was a choice but falling in love wid u I had no control over~



I would fly you to the moon and back if you'll be . . . if you'll be my baby




I luv u- those 3 words have my life in them~








A sweet guy dat open my heart (: he knows me well. kan SI?


~higher than mountain~PART1

Memperkenalkan
All da reck cREws:












Kudin dgn gaya ala next top modelnye...










Agak2 bila la kapel kat atas tu nak add kita semua kat facebook...
Time: 5.30am
Location: Broga Hill
Member: tett


yeah!!!





All da ladies~



Ha.ok2.sume pandang camera..cakkkk!!!

Mak: Agak2 kul berapalah diorang nak turun nie..aku ta sabar2 nak makan satay arnab kat bawah nie



kudin: Nak2..amik gambar ak..saya ader 5 jari
Tan: saya ade 2 jari
Zul: Lihatla mataku yang sexy..


________________________________________________________________

Gambar2 di bawah memerlukan pengawasan dari ibu bapa bagi mereka yang bawah umur..Harap maklum..

Situasi: Lapar dalam kekenyangan???
Adik kudin: Meh2, arm2 buka mulut..pandai nye dieee...
Abang kudin: Thnx adik..law dapat ari2 camnikan best...
Abang Zul: muka truja> Haha.. meh sini ak curi biskut ko kudin



abang kuden: eee skenya ...janganlah pandang sebegitu rupa abang Tan..tergoda u
abang Tan: Janganlah begitu, abang Tan da lame ta mengalami saat begini dgn kudin..

dan berlangsunglah episod pandang2 jeling2 antara mereka berdua setelah sekian lama tidak berjumpa sambil diiringi lagu pandang2 jeling2 yang di popularkan oleh siti nurhaliza feat dto' SM Salim...






TAMMAT...

p/s. segala pembikinan dialog hanyalah rekaan semata-mata.Tidak ada kena bagi mereka yang masih hidup ataupun yang telah tiada. (:

Monday, November 1, 2010

~lepakb4study~

Justify Full



Location : Mcd Bangi
Tittle: gadeezkelaparan..

Time: 12.30pm.D day b4 exam




Tiba2 selera rerakan nie besar nak mkn mcd mungkin sbb parentz msing2 bru dpt gaji agaknye...jadi tanpa melengahkan masa,trus menstart enjin trus ke sana dgn harapan dpt mkn mcd untuk lunch hour nye..ye2 mmg btul..we got it..


Hubungan antara our mummy and kaklong sangatlah rapat sehingga melahirkan rasa kurang senang anak bongsu. pips...


Sume mkn dgn muka kelaparan tanpa sebarang comment dan tidak mengherankan tentang customer sebelah yang bercerita seakan2 mc d tu dia yang punya.. semasa makan masing- masing muka cuak mungkin kerana memikirkan paper yg akan diduduki beberapa hari sahaja lagi agaknya. Tetapi, sebagai kumpulan yang cool lagi chomel, kami tidak mengendahkan perkara tersebut kerana bagi kami dapat merasa bahawa perasaan itu akan dialami oleh sesiapa sahaja yang akan menduduki final...


Terserlah di wajah ira bahawa die sangat menikmati burger yang dimakannya...



Membaca jambatan ilmu.Mari membaca..(Penggunaan ayat seperti sangatlah digalakkan dimana selalu digunakan sewaktu SPM, untuk mendapat markah tinggi katanya di dalam subjek bahasa Melayu)

p/s dari jabatan pendidikan Malaysia

~Birthday pips!!!~





Lokasi: Jambatan depan PICC
Masa : 8.30-2.30am
Ahli tett: Pija, Has, Zaza,Abe deng, ira,yani, kudin, koci,zul kewchik , "mak", n ME..huhu
Mangsa: Pipah
Keadaan: Resah, pening, kompius, dan yang sekutu dgnnya.



Kring2 phne ku berbunyi...

Una : Ye2 pija disana, kenapakah??
Pija : Ape cer besday pip.
Una: Tade td ak cam da plan ngan ira, tp cam ta sure lg.ko ade plan pe2 ke..
Pija: Kitorg cdg cam nak bli kek , pastu kita smbut kat mne2..
Una: Ha, ok jga tu.. t ak jmput ko ngan has kul 8.30pm bli kek. ajk ar bdk2 ni skali.
Pija: ok2..papai

Jdi bermula pencrian kek dan air di sekitar seksyen 8..
Ok2.sume berkumpul kat upten dan bermula perbincngan antara ahli2 kumpln tett utk mengenakan mangsa.Plan baek punye, tp biarlah rahsia....




K2 sume berkumpul kat depan picc ..




dan sempat jgala mngutip bunga-bungaan di situ tanpa rasa bersalah..





OK..berikut adela pic2 yang sempat diambil..
meh tgk..

sume pakai spec say bieberrr~~

zaza n abe deng~


ape nie~


o mak~
ira ala2 chomell gitu~~
TAMMAT...