Saturday, August 20, 2011

Sembang malam: kurangkan kelajuan tingkatkan senyuman dalam pemanduan~


A'kum...
Rupanya-rupanya banyak respond yang positive dari warga facebook dekat fb bila BK post "kurangkan kelajuan tingkatkan senyuman dalam pemanduan~" . Baguslah nampak sangat rakyat-rakyat Malaysia masih mampu berfikir dalam dan menyokong pemanduan berhemah. Ok ok dah macam PM dah aku cakap.


Ok, lagu satu isu sebenarnya tentang satu lagi behavior pemandu jalan raya. Cuba tengok apa yang salah dekat gambar bawah ni.??? Cer teka cer teka???


Oklah stop. gonna give d answer.

Ha, jawapan dia memotong barisan... kesian kat pemandu-pamandu yang lain yang dah beratur lama then tiba-tiba senang-senang segolongan pemandu memotong barisan. Tak baik punya taw( aww zifii)... Beratur jelah, kan senang ;)...orang lain pun nak cepat juga tapi still boleh beratur. Kenapa tidak anda kan3??? Walau sehebat mana pun kereta kita, tapi suka potong barisan, pedehal bro??( pergh rasa sangat brutal)


bersembang sambil melihat aksi-aksi pemuda vios yang menekan-nekan minyak macam pakai kereta ferarri.. Mungkin tengah buat klip video KL menjerit katanya. ( siapa yang faham tu baguslah, yang tak faham tu sudah ;))

Anda pemandu yang sangat cool bila anda tidak memotong barisan!!! Ingat ni!!

Ok, situasi ini diambil ketika BK balik otw balik Bangi from N9. BK tak kisah sangat cuma kesian kat pemandu lain yang duk beratur panjang tu. Kepada sesiapa yang pernah terbuat or nak mencuba cuba tu, belajar-belajarlah bersabar n beratur sikit okeyh??? Senangkan??? ;) Kalau ada emergency tu and bg emergency light leh consider lagi, ni ramai yang beratur nak potong line.. Tak baik punyaaaa~~~ Renung-renungkan~~ ;)


Kalau kita memudahkan orang, kita akan dipermudahkan kelak, kalau kita menyusahkan orang,lain kali kalau kita disusahkan jangan marah pula okeyh??
hee, okeyh, pesanan ini untuk kebaikan semua juga.. Bukan nak salahkan siapa-siapa cuma nak memperbetulkan keadaan .. Harap semua ambil entry kali ini sebagai sesuatu yang positif ;) Sekian.

Selamat Berpuasa ;)

TAMMAT.

3 comments:

Phat said...

kan bagus kalo semua pemandu ikut saranan BK kan...anyway selamat hari raya...x sabar nak mkn lomang omak den hehehe

hucsna-B.K said...

thnx phat..ya hope so ;)eh, org negeri?? ;)

Hani Mansor said...

nice !
hanimansor01.blogspot.com
follow mehh