Wednesday, September 7, 2011

Saya dah pergi daftar mengundi. Anda bila lagi ??? :)

Salam.
Al kisah mejangkau umur 21 ni, parents and member-member ramai tanya " ey, dah pergi daftar mengundi belum??" . After pergi scaling gigi dekat hospital ngan member terus ke pejabat pos. Gitulah. Sebagai rakyat Malaysia, apalah salahnya pinjamkan sedikit masa kita ke pejabat pos yang berdekatan untuk mendaftar sebagai pengundi. Dengan 3 langkah yang mudah:

We proud to be Malaysian!!! ;)

1. Cakap dekat person in charge bahagian counter tu " Salam and hi, saya nak daftar mengundi then bagi IC"
2. Tunggu dalam 1-2 untuk memproses maklumat
3. Buat last check dekat borang yang telah siap diproses seperti name, address, phone no etc then sign kan kat bawah.

Mudahkan..Btw, tadi baca paper cakap sekarang dah boleh dapatkan di www.spr.gov.my. Ok2 tu saja. Walau apa pun fahaman politik, yang penting kita rakyat Malaysia kena bersatu, hargailah kemerdekaan yang kita lalui sekarang ;) ceh dah macam wakil rakyat pula kan ;)


Janganlah gaduh-gaduh, tuduh menuduh cari kesalahan orang lain, dan macam-macam lagilah yang negatif, cuba bersatu fikir macamna nak memajukan negara dan mengekalkan kesejahteraan negara kita ni. ;)



TAMMAT




6 comments:

Sheda Argos ツ said...

wow nice blog cntik cm owner dier foloww

MéuzAngelo™ XXIII said...

aku dh 22 pun belum daftar lg.. hehe

Miss Moots said...

siyeslyyyyyyy ur pic sgt2 cantik.......and ur header also very niceeeee.....i think gonna be the next tajima.... <3

hucsna-B.K said...

thnxx semua..jom2 mengundi ;)

shafiqabdshukor said...

saya dh dftr dh...

hucsna-B.K said...

gud shafiq! ;)