Monday, March 18, 2013

Perubahan minum air kosong (Jan-March)

Salam

Minum air 5-7 sehari sebagai rutin BK sejak dua menjak tiga menjak ni menghasilkan perubahan yang positif dalam kehidupan sanubari ini, tu dia ayat bombastic  Dulu memangla al susah nak minum air ta kiralah air apapun sebab jenis bukan suka minum air. Tetapi sejak bulan Januari lalu, kebenaran mula datang dalam minda yang minum air kosong itu perlu untuk mengelakkan badan kita semua dehydrated.

Bermula bulan Jan lalu, BK telah target akan minum 5-7 gelas sehari at least, dan nak tahu apa perubahan yang BK alami ???Jeng3 (dalam nada mission impossible)

First, macam ta percaya, tapi tapak tangan BK ta kering lagi. Before this, memang kalau ta letak lotion tu, memang keringlah tangan. Tapi semenjak minum, tapak tangan '''macam gebu'' sikit(nak habaq mai air kosong ni sangat bagus). Kalau tekan tekan tapak tangan tu, boleh bounce balik. Gitieuwww. So, silalah minum air kosong wahai pembaca sekalian alam.

Second, berat badan berkurang. Ha, sila terkejut seminit. Ok, bila minum banyak air kosong, perasaan nak makan tu akan berkurang sebab perut rasa kenyang. Ha, keinginan nak tengok nasi pun macam tade mood. Btw, jangan sampai ta makan carbohydrate langsung yep. 

Lastly,  bila nak buat aktiviti tu sentiasa bersemangat sebab dengan minum air kosong sebenarnya secara tidak langsung banyak buang toksin dalam badan. So, silalah minum air banyak-banyak keyh uolz.



Baru-baru ini at GSM =)

Bila nak minum tu, bayangkan kita minum sebab nak sihat dan rasa badan rasa ringan.

Credit
Picture Tasha, Mimi 

TAMMAT

p/s Untuk sebarang khidmat review/ pengiklanan produk mahupun event, sila hantarkan email anda ke lilhucsna@gmail.com. Harga berpatutan ditawarkan.


2 comments: