Friday, July 12, 2013

Transformasi Ramadhan Day 2 =)

Salam
Tup-tup dah second day kita berpuasa, Alhamdulillah but yet sedih la juga sebenarnya sebab rasa macam tanak habis Ramadhan lagi. Sebab time ni lah, penggoda syaitan kena kurung. Hati pun rasa tenang je bulan ni. Nak buat apa-apapun senang sebab siang ta payah fikir pasal nak makan apa and all that. 


Baiklah, untuk second day harini, BK berbuka dimulakan dengan kurma Yusuf Taiyob dan air kosong, lepas tu barulah dengan nasi. Nasi tu macam biasalah kena maintain walaupun dalam hati ni kalau boleh nak perabih semua, tapi disebabkan duk fikirkan masa panjang and fikir esok boleh makan lagi, bertahan itu lagu bagus gamaknya. Ta gitew dek non.

Btw, petang tadi, BK pun pergilah lawat-lawat pasar ramadhan kot-kot ada benda pelik ke yang boleh dimasukkan dalam paper, or kenaikan harga barang ke but unfortunately tiada la puloks. Meronda-rondalah juga BK tawaf satu Jelebu tadi kot ada event yang boleh di cover, tapi tiada pula. Mungkin sebab awal-awal Ramadhan kot, orang nak berbuka dengan family dulu. Nampak ta 'Husnuzon'' di situ. Tape-tape cuba cari lagi esok.  Siapa tak tahu maksud tu pergi google. 


Btw, BK baru sahaja timbang tadi, berat still maintain. Yela, baru dua hari, susah la sikit nak tengok perubahan positive negative tu. Cuma tadi, BK ada ambil supplement sebab badan lemah sikit sebab musim demam ni. So bila makan tu, rasa bertenaga cergas sihat dan kuat (please say it dalam intonasi advert milo).

Ok lo, rakan-rakan, BK kena sambung buat case study on Louis Vuitton ni. Kbye.
Jangan lupa niat olz. Love u

TAMMAT

4 comments:

Sam Banjamin said...

betul la... bila berbula mmg rasa nak makan semua yg terhidang atas meja tu... tapi adalah lebih baik kita berbuka dengan buah-buahan dahulu... kurma ke... tembikai ke.. pisang ke... elk untuk perut.. agar perut tak terkejut... makan relaks2 jangan gelojoh... mmg lapar.. tapi, tak la lapar sangat sebenarnya...

hucsna-B.K said...

yup sam2, bagus la sam ni, byk tips kesihatan . =)

Diera Tekikushika said...

yg kartun tu klaka. =_+

hucsna-B.K said...

diera- kannn hee