Friday, December 3, 2010

Tutorial shawl - (sweet&special) Part 2 -bergaya dengan si boodark kewchik



Ha.si boodark kewchik muncul kembali.kini dengan semangat baru. Eh, nape pula ngan boodark ni.xcited semacam je..haha..

Ha ok2.seyes boodark kewchik.ok2, boodark sambung balik tutorial kita pada hari ini..

check tiz out!!!what the fun!!!


This is fun!!!


Ini entry ,discription aku tulis later k.At least korang leh usha-usha pic dulu tengok dia nya flow...Sebab aku nak balik rumah ok. Papai guys:)

Ok mula-mula mesti kena ada medium-medium.

a) Shawl(kali ini boodark kewchik guna shawl warna kuning bercop2 mangga kunci)
b) 4 pin tudung yang kecil2kecil
c) 1 jarum
d) rakan-rakan (untuk memeriahkan suasana)



Sekalung penghargaan buat yani yang menjadi penasihat bagi tutorial kali ini.Thanx Yani and tidak lupa pada saudari pipah yang menyembunyikan persaan mahu tergelak-gelak ketika sesi tutorial ini dijalankan sebab beliau berada di hadapan boodark kewchik ..theeeee


Ok mula-mula pakai anak tudung.Then letak shawl atas kepala.1 pendek 1panjang.

2.


Then, lipat sekali pada shawl seperti gambar di atas.Tengok jari boodark tu , menggambarkan ada 3 layer yang terbentuk. 2 shawl and lagi 1 anak tudung. ala, kira macam 3d la...

3.


Dan 3 layer lagi. Selalu korang minum tea 3 layer je kan, ha jangan terkejut, shawl pun boleh 3 layer okeyh. Kemudian pin kan di hadapan.

4.

Ok, nampak result dia??? 1 pendek 1 panjang

5.

Kemudian, ambil part shawl yang pendek tadi, bawa ke opposite site.Bentuk sehingga menjadi segi tiga. Then, pin kan. Susun lah cantik-cantik oke???theee

6.

Ambil part shawl yang panjang tadi bawa ke opposite site .

7.
Bawa shawl yang panjang tadi jalan jalan naik atas kepala. Lepas tu posing sikit. Snap-snap..bunyi camera.(macam tu ke bunyi camera???hurmm???)

8.
Then, susun-susun lah apa yang patut supaya nampak smart.Susun lapisan demi lapisan. Fuh ayat macam nak jawab paper bm...:P

Kemudian pinkan.Untuk kali ini, thnx pada arina yang sudi pinjamkan pin sebab pin aku time ni tidak dapat dikesan.

10.

Lepas tu dah siap...tada...



Then posing-posing..

Then posing lagi..

Dan terus berposing sebab lappy ni ta banyak pic lagi...posing-posing

Dan lagi...Ajak kawan pulak...Pastu ambil prop(pin tudung yang chumel-chumel) dan terus berposing.Kalau tak suka jangan tengok..hee

Lagi???

dan akhirnya...gilak..

lagi? bawa masuk geng tido gua..kak zaza



2 comments:

P!nKbeRRy FaNtaSy said...

wow geng tydo tuh!!

boodark kewchik said...

haha..mesti ar..lu taleh tido tanpa wa kowt..,haha..tettt