Wednesday, December 22, 2010

Tutorial eyes: dramatic like a barbie doll~ bergaya dengan boodark kewchik


Salam.
"Wah ,macam tak percaya dari bidang ke"shawl" an, berkembang ke bidang make up pula.
Good for me at least aku boleh isi masa lapang dengan buat benda yang aku suka. "

Baiklah itu hanyalah monolog dalaman seorang insan yang bernama si boodark kewchik.kau ader???.

Ok, baiklah,seperti tajuk di atas, aku straight forward sahaja lah bahan-bahan yang diperlukan.
Oh ye, terlebih dahulu diingatkan , style ini sesuai bagi majlis-majlis makan, ataupun party jiran rumah depan. Jika mahu ke kelas tak digalakkan sangat cuz takut-takut korang terlambat nak pergi kelas sebab benda ni mengambil masa juga untuk kelihatan perfect. Tetapi, kalau nak juga, terpulang.

Ok. bahan-bahannya:
1. semua yang anda lihat di bawah nanti
2. Extra(ini penting taw untuk memeriahkan suasana. untuk kali ini, pipah,hana and ira bakal menggegarkan dunia )


Baik: cuba teka siapa di bawah??? ha, lu pk la sendiri..:P

1.
#green color

#pink color(above)
#light yellow(below)
2.
Letak color putih dahulu di atas ilis mata dan di atas kening
seperti yang anda dapat lihat di atas.
3.
Kemudian tepek warna pink pula di posisisi seperti di atas.
4.
At last, barulah hijau seperti posisi di atas.
5.
Eye liner: start melakar pada tengah ilis mata dan bawa terus ke tepi.
6.
Kemudian pada penghujung, lakar ke atas pada tepi kelopak mata seperti gambar di atas.

7.
Then, pada hujung lakaran ke atas tadi, bawa pula masuk ke dalam semula seperti gambar di atas.
8.
Kemudian, dengan menggunakan eye liner, buat sedikit tone pada penghujung lakaran tersebut seperti di atas.
9.
Then , dengan menggunakan jari(guna jari pon boleh, from iklan rejoice), sapu eye liner ke dalam kelopak mata

Ok, done!!!
mudah bukan kawan-kawan???mudah ker???
mudah bagi mereka yang selalu practise.
So remember, practise makes perfect"

Posing-posing!!!
Tambah lah apa yang patut untuk memeriahkan lagi .

Aiyak!

Uish, macam rama-rama bukan???

Blues untuk aku.kau ader???

Ok, dah mai dah.......
Sebenarnya mereka-mereka ini baru habis kelas, lepas tu satu kejadian telah berlaku angkara teknologi dengan menggunakan message sebagai medium penghantar.Perghh, ayat aku.

Sabar je lah ok. Korang boleh!!! Yeah!!!

Looser :P

Eh, cepatnya extra hilang???

Hana sangat gemar membaca.Bagus, nanti boleh buat group dengan zaza sebab zaza pun suka membaca.kan zaza??? :p

Pergh, gila kusyuk awek sebelah ini membaca.takutnyee saya.:P

Ambil phone sebagai prop.

Sayangilah phone anda, jangan biarkan hidup anda diselubungi kecicirannn~ eh?

kata style like barbie doll, so buat-buatlah macam patung or kalau tak reti sangat bayangkan tugu negara.

Ha, posing lagi macam barbie.

Then , habisss..hehe:P

TAMMAT...