Thursday, December 9, 2010

Tutorial shawl - (sweet&special) Part 4 -bergaya dengan si boodark kewchik~sopan tapi stylo

Salam. pembuka bicara ,
kepada pembaca dan juga stalker,
pagi hari kita bersarapan,
bersama kali ini berstyle dengan bersopan.


Fuh, power betul aku cipta sajak nie. tak sampai berapa minit dah boleh buat satu sajak.Hebat kamu ini.Serius aku rasa mesti cikgu bm aku berbangga dengan pencapaian aku mencipta sajak kali ini. Ingat senang ke cipta sajak, orang yang tertentu je boleh.Tetiba ku rasa riak semacam.Astaga.

Baiklah- baiklah, berbalik kepada tajuk perbincangan kita pada hari ini, sopan tetapi stylo. Untuk tutorial kali ini sesuai untuk semua majlis terutamanya ke kelas agama, majlis-majlis agama, dan jalan-jalan. Gaya kali ini lebih menitik beratkan di bahagian hadapan badan . Jadi. saksikanlah. Hanya memerlukan masa 7-13 minit untuk menggayakan style ini.

Ok. check this out...

Macam biasa...

Bahan-bahan:

1. Shawl
2. Anak tudung
3. 3 pin tudung
4.Subang
5. Pelakon extra untuk memeriahkan suasana...


1. Kalau ada subang yang cantik pakailah sebab tutorial ini boleh digayakan dengannya. Kalau boleh cari la subang yang melurai-lurai panjang sikit.Ok then pakai anak tudung. Make sure telinga tertutup kemas .

2. Pakai shawl. Pastikan hujung shawl tu same level bagi kedua-dua belah kiri dan kanan.

3. Kemudian bawa kedua-dua belah shawl tadi ke belakang dan pinkan. Kemudian twist kan kedua-dua belah bahagian tadi di belakan. (kiri ke kanan , kanan ke kiri , sila lihat gambar di atas)

4. Ok. kemudian bawa kedua-dua bahagian yang telah di twist tadi kehadapan.

5. Kemudian, ambil shawl di bahagian kiri bawa naik ke atas kepala.

6. Dan kemudian pinkan di tepi opposite side seperti gambar di atas.

7. Next, ambil lagi satu side shawl tersebut dan bawa ke opposite side dan pinkan .

Ok done!!!

Ok posing. snap-snap.

Tiba-tiba zaza datang bawa omelette.Tada, inilah hasilnya bila zaza menjadi ajk makanan bagi Uniten cup.

Then pose-pose lagi.

Ha, nak taw ape jadi lepas nie???

ha..Lu pk la sendiri...:P

Ha, ni gaya yang pipah selalu buat.

Subang yang dipakai nak bergambar juga.

Posing-posing lagi

Ha, ni pose yang hasliza suka.

Pastu tiba-tiba tersesat reben-reben ni dalam magic box boodark kewchik


Dan...

Bawa extra join sekali


Lagi extra mengayakan pose-pose yang tidak disangka-sangka.

Dan makin lama makin tak disangka-sangka.Lebih nie bro.

Dan finish...:) Selamat mencuba

p/s : Fiq, dah 4 da ni.bila lagi???:)
TAMMAT...

6 comments:

asmaroro said...

style la you~
btw.. i ske gile shawl u ni! so hot pink!

afifahramli said...

oi lebih2 nmpk. yeay msuk blog una pkai suar tdoq kaler oren! haha maap, xreti posing. wek!

boodark kewchik said...

hehe..thnx asmaroro.. yup shawl ni murah je taw.Beli kat putrajaya aritu.

boodark kewchik said...

pepah. haha.. tapi kan seluar ko menarik la dalam background ni. Leh la wat backdrop tuk opening cremony utk uniten cup nanti. eh??? haha

afifahramli said...

kuang hajo wehhhh

boodark kewchik said...

haha..lex2 adik manis..haha